Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Good Citizen
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    uk
    Posts
    82

    Default bel rx65 service message

    ive got a new rx65 and maybe 3 or 4 times its bleeped up the service required message in the last 3 weeks!!.it may be on starting of my vehicle that kicks that to start but im not sure.i turn it off and then back on again and its ok again.anybody else notice this? :?:

  2. #2
    Power User
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In Car RamRod
    Posts
    4,001

    Default

    nopei aint noticed it but maybee give them a call on 1800 341 2288 and see what they say.Good luck

  3. #3
    Professional
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    1,397

    Default

    I had 3 RX65s in series... the first 2 got some kind of "CAL" error and then "SERVICE REQUIRED" popped up and cycled. So after returning 2 times...the last one worked.

    I also purchased an X50 after that ordeal, and the X50 has worked flawlessly since I got it.

    Does the X50 and RX65 come off the same factory line and same Quality Assurance QA? The X50s seem to have less of these problems. :shock:

  4. #4
    Good Citizen
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    uk
    Posts
    82

    Default

    i reckon it may be a voltage thing on my vehicle. when cranking it over it may be supplying incorrect voltage at that moment and the message kicks in.its only a few times not everytime that its happened and if i switch it off and then back on its ok.i guess it resets if you do that and if the problems not there it works ok. :?

  5. #5
    Yoda of Radar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In front of my computer
    Posts
    10,773

    Default

    What are you driving, a Hyundai Pony or something?

  6. #6
    Good Citizen
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    159

    Default

    I think would best to turn off power from detector rather from ignition key switch. Whilst cranking the supply voltage may not be constant that trigger SERVICE error. I have done before and never encounter this fault but just to play safe to turn off power from detector.

  7. #7
    Professional
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    1,397

    Default

    Well you would assume the manufacturer would take into consideration the various cars, and provide either a sufficient capacitor or other protection for the detector.... :roll:

  8. #8
    Good Citizen
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    uk
    Posts
    82

    Default

    nevermind its a wicked unit,i love it.nice size,selectable bands,anti-false alarm technology,what more can you need? :wink:

  9. #9
    Lead Foot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    England
    Posts
    325

    Default

    Quote Originally Posted by andy
    nevermind its a wicked unit,i love it.nice size,selectable bands,anti-false alarm technology,what more can you need? :wink:
    erm a V1 :wink:

  10. #10
    Good Citizen
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    uk
    Posts
    82

    Default

    i have seen posts saying they false alarm more!!+they cost a fortune to upgrade and finally from a uk point of view their angled for left hand drive cars-oops. :P

 

 

Similar Threads

  1. STi displaying service required message
    By e-tikit in forum Beltronics
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2010, 04:35 PM
  2. Any Service Required or Self Cal Message
    By madmax31 in forum Escort
    Replies: 2
    Last Post: 11-29-2006, 03:28 AM
  3. STI Driver - Service required Message
    By sailor_david in forum Beltronics
    Replies: 77
    Last Post: 07-03-2006, 06:29 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 05-21-2006, 10:57 AM
  5. RX-65 Service Required Error Message
    By bfara83 in forum Beltronics
    Replies: 7
    Last Post: 03-03-2006, 10:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •