Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    12

    Default Cobra 9700 - Did I get a bad one?

    Hi,

    I just got a Cobra 9700 this past weekend. When it is running, I can always hear light static coming out of the speakers. When text is scrolling across the screen, the static gets louder and slightly more high pitched.

    This is the first radar detector I've had that hasn't been a walmart special.

    Did I get a bad one, or is this just the way that they are?

  2. #2
    Radar Fanatic
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    2,303

    Default

    Doesn't sound normal to me. Try it in a different car and see what happens. I seem to recall something like this happening on a Cobra 9870 that had a bad ground in the vehicle.

  3. #3
    Radar Fanatic
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    2,357

    Default

    I have had exactly this problem. I bought one and noticed a whine that was related to engine speed. I'm glad it was the detector because for a while I thought it was something wrong with my engine. Anyway, I gave it to my girlfriend and it hasn't done it in her car. It must be an electrical issue.

  4. #4
    Newcomer
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by compu44
    Doesn't sound normal to me. Try it in a different car and see what happens. I seem to recall something like this happening on a Cobra 9870 that had a bad ground in the vehicle.
    If that ends up being what the problem is, what can be done about it?

  5. #5
    Newcomer
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by brick
    I have had exactly this problem. I bought one and noticed a whine that was related to engine speed. I'm glad it was the detector because for a while I thought it was something wrong with my engine. Anyway, I gave it to my girlfriend and it hasn't done it in her car. It must be an electrical issue.
    I don't have the engine running when I hear it. I just installed it last night, and haven't actually started the car with it running. I read something on the cobra site about how some people are hearing engine whine through the speaker though. Their suggestion is to install some sort of filter on the power cable or use a different model of radar detector.

    If that ends up being the case for me, I hope that CC will take it back w/o restocking.

  6. #6
    Radar Fanatic
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Earth
    Posts
    2,357

    Default

    Oh, sorry. Looks like I just misunderstood the problem. In that case I got nothin'.

  7. #7
    Radar Fanatic
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    2,303

    Default

    Quote Originally Posted by usmaak
    Quote Originally Posted by compu44
    Doesn't sound normal to me. Try it in a different car and see what happens. I seem to recall something like this happening on a Cobra 9870 that had a bad ground in the vehicle.
    If that ends up being what the problem is, what can be done about it?
    May be as simple as needing to clean the lighter socket, or as bad as needing to hardwire the detector.

 

 

Similar Threads

  1. Cobra 9700 Keeps impressing me!
    By Daz in forum Cobra
    Replies: 10
    Last Post: 03-12-2006, 05:01 PM
  2. Cobra 9700 vs. Whistler Pro 73???
    By SilverSonic in forum Radar Detectors - General
    Replies: 18
    Last Post: 10-18-2005, 07:27 PM
  3. Cobra 9700 vs Bel 955 vs Bel 965
    By usmaak in forum Radar Detectors - General
    Replies: 0
    Last Post: 10-01-2005, 10:56 AM
  4. wherein Cobra XRS 9700??
    By Cobra XRS 9700 in forum Radar Detectors - General
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2005, 01:33 AM
  5. Cobra 9870 vs 9700
    By Daz in forum Cobra
    Replies: 10
    Last Post: 08-05-2005, 07:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •