Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Voltage

  1. #1
    Old Timer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ohio
    Posts
    5,182

    Default Voltage

    whats the average operating voltage of an x50 when the car is running?

    What are the dangerous limits?

  2. #2
    Old Timer
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    6,806

    Default

    I don't have a X50 but a properly functioning electrical system should run approximately 13-14 volts with the engine running. You'll see some variation depending on engine speed and electrical load, but it shouldn't drift more than a volt or so.

    What are you seeing on yours? Are you thinking your V1 problems are due to your electrical system? According to the V1 site, it's designed to operate at anywhere from 11 to 16 volts.

    I think the X50 will warn you if your voltage is too high or low. I know my old Bel Vector STi did.
    If I'm passing you on the right, YOU are in the wrong lane!

    If speed kills, how come I'm still alive?

    Active Countermeasures: V1 3.858, Escort Redline, Beltronics STi-R+, LI Dual 7.1x CPU/8.7 Heads (front)
    Other/Backup Countermeasures: V1 3.813 (loaned to friend), Beltronics Pro RX65 M4 6.3
    Vehicle: 2002 Audi A4 1.8T Quattro
    LEO Toys: Kustom Pro Laser II & III
    Encounters/Saves August 2011: Radar 3/1, Laser 0/0


  3. #3
    Experienced
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Oz
    Posts
    263

    Default Re: Voltage

    Quote Originally Posted by Sethy
    whats the average operating voltage of an x50 when the car is running?

    What are the dangerous limits?
    My car is 14.2 running and 13.4 off.

    NO idea on whats dangerous.

  4. #4
    Old Timer
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    6,806

    Default

    According to the X50 manual, it warns if the voltage is below 10.5 volts or above 16.5 volts. So, outside this range would be bordering on "dangerous".
    If I'm passing you on the right, YOU are in the wrong lane!

    If speed kills, how come I'm still alive?

    Active Countermeasures: V1 3.858, Escort Redline, Beltronics STi-R+, LI Dual 7.1x CPU/8.7 Heads (front)
    Other/Backup Countermeasures: V1 3.813 (loaned to friend), Beltronics Pro RX65 M4 6.3
    Vehicle: 2002 Audi A4 1.8T Quattro
    LEO Toys: Kustom Pro Laser II & III
    Encounters/Saves August 2011: Radar 3/1, Laser 0/0


  5. #5
    Old Timer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ohio
    Posts
    5,182

    Default

    Mine is running 13.3 V with the car off, 14.5-14.7 with the car running (running valentines hard wire).

    I tried looking in the manual but couldnt find that, thanks everyone

  6. #6
    Yoda of Radar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In front of my computer
    Posts
    10,773

    Default

    That all sounds perfectly consistent with what would be expected. Freaky voltage does tend to do weird things to RD's, but that's normally in low-voltage conditions (ex after starting the car).

  7. #7
    Speed Demon
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    585

    Default

    Here is what they say in the manual. If the vehicle's voltage drops below 10.5 volts, a low voltage warning is displayed, followed by an audible alert. A high voltage warning is also given if the voltage goes above 16.5 volts. The high-voltage warning is also followed by an audible alert.I think youre Ok :wink:

  8. #8
    Professional
    Join Date
    May 2005
    Location
    New England
    Posts
    1,071

    Default

    I typically see 12.9 - 13.3 volts with the car running and heavy electrical load. Haven't tried it with the car off.

  9. #9
    Good Citizen
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Northern Jersey
    Posts
    131

    Default

    mine maxed out at 14.2 last time i checked, maybe less now that i added my lidatek.

  10. #10
    Professional
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Dallas/Lubbock, Texas
    Posts
    917

    Default

    13.9 consistantly when running.

 

 

Similar Threads

  1. Voltage Reading
    By akarol in forum Escort
    Replies: 7
    Last Post: 08-14-2008, 09:10 AM
  2. x50 led voltage
    By na850 in forum Escort
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2008, 05:51 PM
  3. Low voltage q for Mem Tek
    By focalcivic in forum Beltronics
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2007, 12:55 PM
  4. Running Voltage of a RD.
    By carter840 in forum Radar Detectors - General
    Replies: 10
    Last Post: 09-11-2007, 09:40 PM
  5. 940 voltage meter?
    By SD_GR in forum Beltronics
    Replies: 2
    Last Post: 01-23-2007, 04:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •