Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Good Citizen
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    131

    Default self-cal quick question

    Hi all,

    Just wondering. When the RX65 does a self cal does it just display it or does it beep while it is doing it too?

  2. #2
    Old Timer
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    6,806

    Default

    I don't have a RX65 but I do have a X50 and it beeps every 5 seconds or so during self cal. I would expect the RX65 does the same.

    I'm sure someone who has a RX65 that's gone into SelfCal would know.
    If I'm passing you on the right, YOU are in the wrong lane!

    If speed kills, how come I'm still alive?

    Active Countermeasures: V1 3.858, Escort Redline, Beltronics STi-R+, LI Dual 7.1x CPU/8.7 Heads (front)
    Other/Backup Countermeasures: V1 3.813 (loaned to friend), Beltronics Pro RX65 M4 6.3
    Vehicle: 2002 Audi A4 1.8T Quattro
    LEO Toys: Kustom Pro Laser II & III
    Encounters/Saves August 2011: Radar 3/1, Laser 0/0


  3. #3
    Good Citizen
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    131

    Default

    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.

  4. #4
    Radar Fanatic
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    2,303

    Default

    Quote Originally Posted by squonk
    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.
    The RX65 does beep during self-cal according to Bel's support, but i'm not sure of the rate or time.

  5. #5
    Professional
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,454

    Default

    Quote Originally Posted by squonk
    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.
    will folks my vector 895 did this today i had the rd on win i trun my car on i heard something beep it went to self cal message then it went to servise req message it was beeping like a pager the message was flashing to then i turn off the unit for about 5 sec then i turn it back on and everything seems ok what do you think should i send it to bel or should i wait and see what happens. the memory that i had set on my rd did a reset i had to fix the v and put it back to city no x man it sucks when your rd does this i have never had this problem before that is why i am asking on what i should do :?
    carlito

  6. #6
    Radar Fanatic
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    2,817

    Default

    Quote Originally Posted by carlito
    Quote Originally Posted by squonk
    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.
    will folks my vector 895 did this today i had the rd on win i trun my car on i heard something beep it went to self cal message then it went to servise req message it was beeping like a pager the message was flashing to then i turn off the unit for about 5 sec then i turn it back on and everything seems ok what do you think should i send it to bel or should i wait and see what happens. the memory that i had set on my rd did a reset i had to fix the v and put it back to city no x man it sucks when your rd does this i have never had this problem before that is why i am asking on what i should do :?
    carlito
    I used to have a 980 and it did the same thing. It seemed to work fine after going through all the self-cal stuff. Since I had never seen this before, so I called BEL and they recommended that I send it in so they could calibrate it for no charge. I decided to just trade it in on a 985. My 985 has never done the self-cal routine.

    GTO_04

  7. #7
    Professional
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,454

    Default

    Quote Originally Posted by GTO_04
    Quote Originally Posted by carlito
    Quote Originally Posted by squonk
    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.
    will folks my vector 895 did this today i had the rd on win i trun my car on i heard something beep it went to self cal message then it went to servise req message it was beeping like a pager the message was flashing to then i turn off the unit for about 5 sec then i turn it back on and everything seems ok what do you think should i send it to bel or should i wait and see what happens. the memory that i had set on my rd did a reset i had to fix the v and put it back to city no x man it sucks when your rd does this i have never had this problem before that is why i am asking on what i should do :?
    carlito
    I used to have a 980 and it did the same thing. It seemed to work fine after going through all the self-cal stuff. Since I had never seen this before, so I called BEL and they recommended that I send it in so they could calibrate it for no charge. I decided to just trade it in on a 985. My 985 has never done the self-cal routine.

    GTO_04
    thank u GTO_04.ya i am thinking about calling bel and see what they say.it seems that the rd is ok though because today i got a KA alert from 1.3 miles cop was useing constant/on radar but the only thing is it might be wrong is that my rd signal Strength meter the light bars only light up 5 bars when its should be all six also the thing i dont like is that they light all 5 bars when i am right on top of the cop car i have to be really colse to the radar source and order to light all 5 bars
    the this does it for k band to cause i would go up to a store with k band and i only can get the rd up to 4 bars lit maybe 5 but 4 most of the time
    anybody that owns bel vector models does your radar detector do the same thing or could there be smopething worng with mine?
    carlito

  8. #8
    Radar Fanatic
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Indianapolis, IN
    Posts
    2,817

    Default

    I wouldn't worry about the signal strength level too much. I think that is normal for the BELs. Mine have always done that. You could ask them about that as it would be interesting to see what they say about that.

    GTO_04

  9. #9
    Radar Fanatic
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    2,303

    Default

    Quote Originally Posted by carlito
    Quote Originally Posted by squonk
    Thanks for the info. Does it just beep once every 5 seconds or several times? Reason I am asking is my RX65 beeped about 5 times in a row this morning and it was nothing I recognized as an alert. It sounded like a pager beeping. It didnt sound like any of the band alerts. Unfortunately, I still had it in dark mode from last night so I didnt see anything on the display and the voice alert didn't activate either.
    will folks my vector 895 did this today i had the rd on win i trun my car on i heard something beep it went to self cal message then it went to servise req message it was beeping like a pager the message was flashing to then i turn off the unit for about 5 sec then i turn it back on and everything seems ok what do you think should i send it to bel or should i wait and see what happens. the memory that i had set on my rd did a reset i had to fix the v and put it back to city no x man it sucks when your rd does this i have never had this problem before that is why i am asking on what i should do :?
    carlito

    Just from a paranoia standpoint, I'd send it in. You don't want to find out too late that it was important. Being that it's an 895, you've had it for less than a year, so the calibration will be free, you just pay shipping.

  10. #10
    Professional
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,454

    Default

    Quote Originally Posted by GTO_04
    I wouldn't worry about the signal strength level too much. I think that is normal for the BELs. Mine have always done that. You could ask them about that as it would be interesting to see what they say about that.

    GTO_04
    ya i will be calling beltronics to ask this. so man all most all bels do this i think bel should work on something about this!it kinda sucks then i sure hope there new unit dont do this but i think it will :x
    i will keep you postted on this.and also it would be nice to hear from more folks on the
    vector bel units :wink:

    carlito

 

 

Similar Threads

  1. Quick V1 question
    By TRDdave in forum Valentine One
    Replies: 13
    Last Post: 08-10-2008, 04:00 PM
  2. Quick question.
    By Cips in forum Radar Detectors - General
    Replies: 12
    Last Post: 07-20-2008, 06:26 AM
  3. Quick question
    By lammy08 in forum Valentine One
    Replies: 4
    Last Post: 02-09-2008, 01:33 PM
  4. quick question
    By speedJunkie200 in forum Laser Jammers - General
    Replies: 2
    Last Post: 08-28-2007, 07:42 AM
  5. Quick Pro 58 Question....
    By PPPOE in forum Whistler
    Replies: 9
    Last Post: 02-19-2007, 01:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •