Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Newcomer
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    57

    Default "Service Required"

    I got a "Service Required" message about two weeks ago and no self cal. Should I worry about it. It works fine since and its the only time Ive seen it. Should I try to get bel/escort to look at it?

  2. #2
    Power User
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In Car RamRod
    Posts
    4,001

    Default

    id say send it back, mine showed up service required for 2 weeks with no self cal then BANG self cal 4 showed up...

    It will happen to yours too.

  3. #3
    Professional
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Anchorage, Alaska
    Posts
    1,320

    Default

    I just cannot believe all these bells/escorts that have the service required/self cal message---just seems rediculous that so many of these units seems to do it within a year? I know its a warning telling you to get it looked at but wow!

    I have the V-1 and I know I dont have the service required messages like you do--so how would us V-1 owners know if ours needed serviceing? Hmmm----Just a question

  4. #4
    Yoda of Radar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In front of my computer
    Posts
    10,773

    Default

    Service Required is the scary one. Send it back!

  5. #5
    Professional
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    indoors
    Posts
    1,099

    Default

    Quote Originally Posted by Holla
    I just cannot believe all these bells/escorts that have the service required/self cal message---just seems rediculous that so many of these units seems to do it within a year? I know its a warning telling you to get it looked at but wow!

    I have the V-1 and I know I dont have the service required messages like you do--so how would us V-1 owners know if ours needed serviceing? Hmmm----Just a question
    Most V1 owners I've met/talked to have a pretty good sense for their detector and when something's not right with it.

    For the record, I've had my X50 for close to 4 months now without a single problem.

  6. #6
    Power User
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In Car RamRod
    Posts
    4,001

    Default

    Quote Originally Posted by bcorby
    For the record, I've had my X50 for close to 4 months now without a single problem.
    JINXED NOW!!!!!! :P :P

  7. #7
    Professional
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    indoors
    Posts
    1,099

    Default

    Quote Originally Posted by stalker
    Quote Originally Posted by bcorby
    For the record, I've had my X50 for close to 4 months now without a single problem.
    JINXED NOW!!!!!! :P :P
    Don't say that! I take unbelievable care of that thing--never plug it in until the car is turned on, never turn it on until after it's plugged in, and vice versa for turning it off and unplugging it, I always leave it under the driver's seat in its case if I'm not at home--if I am, it comes inside with me (which is part of why I leave the backup in the glove box--I have forgotten it in the past :wink: ).

    If that X50 dies, I just might go mad. I don't have the Best Buy discount anymore.

  8. #8
    Power User
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In Car RamRod
    Posts
    4,001

    Default

    hahaa dont worry, I took exceptional care of mine and it still happened....

    Best of luck m8

  9. #9
    Yoda of Radar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rottweiler Land
    Posts
    10,420

    Default

    Quote Originally Posted by Holla
    I just cannot believe all these bells/escorts that have the service required/self cal message---just seems rediculous that so many of these units seems to do it within a year? I know its a warning telling you to get it looked at but wow!

    I have the V-1 and I know I dont have the service required messages like you do--so how would us V-1 owners know if ours needed serviceing? Hmmm----Just a question
    Exactly as I said last week......Belscort has a bad record when it comes to quality control!

  10. #10
    Newcomer
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    3

    Default

    I had this same warning too. I also noticed that my car battery was getting weak. Changed the battery and the problem went away.

    Hope this helps.

 

 

Similar Threads

  1. Redline "Service Required" - A Question
    By DUTCH VanAtlanta in forum Escort
    Replies: 4
    Last Post: 08-02-2010, 06:42 AM
  2. V940 with "Service Required" message!
    By BamaE92 in forum Beltronics
    Replies: 11
    Last Post: 06-27-2009, 01:14 PM
  3. Sti Flashes "Service Required" in cold weather
    By md500f in forum Beltronics
    Replies: 4
    Last Post: 03-26-2008, 04:38 AM
  4. Bought STi today, already got "Service Required"
    By 2Strokers in forum Beltronics
    Replies: 25
    Last Post: 09-17-2006, 05:55 PM
  5. Replies: 12
    Last Post: 06-20-2006, 06:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •