Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Experienced
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    254

    Default fixes for the electrical problem in old 8500's?

    I love my regular escort 8500 but it seems to be falsing a TON on the laser band and i know it's from lack of power but the voltage meter shows the power is ok. Has anyone heard of any possible fixes for this other than buying a new rd?

  2. #2
    Good Citizen
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Dirty Jersey
    Posts
    159

    Default

    The original 8500 and old V1's had a problem especially with turbo cars. To fix the provlem, V1 released a new plug with a filter capacitor (1uF) and passport released a new detector.

  3. #3
    Experienced
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Kansas City, MO
    Posts
    254

    Default

    ya the only thing is i don't want to buy a new detector since i still haven't seen much proof that makes me believe that my old 8500 isn't performing at the same level and possibly higher.

  4. #4
    Radar Fanatic
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Kentucky, USA
    Posts
    2,303

    Default

    It would be easy to make a filter for your detector to plug in through.

    I've also been told that the problem you describe can be attributed to a failing distributor in your car. Might try it in another car and see what happens.

  5. #5
    Advanced Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Michigan
    Posts
    7,509

    Default

    Bad/cracked plug wires or using non-resistor plugs could cause a lot of noise. Another option would be to maybe buy one of those commercial kits to suppress ignition noise...

    Jim

 

 

Similar Threads

  1. Johnston fixes speed-limit glitches in code
    By StlouisX50 in forum News Stories
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2012, 09:13 AM
  2. Escort selling refurbed 8500's on the bay
    By raptor in forum Escort
    Replies: 21
    Last Post: 05-10-2009, 05:18 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 01-02-2009, 07:54 PM
  4. Electrical Problem help!
    By DogGod in forum Car Talk
    Replies: 7
    Last Post: 07-30-2006, 10:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •