Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Lead Foot
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    335

    Default Sporadic V1 Activity

    Had a funny little experience with the V1 earlier today. Sitting in a parking lot, it insisted that there was a strong (5, 6-dot) Ka signal behind me. It had done this in the morning, as well as several hours later.

    I turned it off and on - same thing.

    Turned it off, got out the x50, and tried that - no Ka.

    It (the Valentine) was also not detecting a K-band door opener that both it and the x50 always have - the x50 did, the V didn't. It also incorrectly designated it as X-band for a few seconds.

    What is that all about? Is there a known heat issue with 3.821 or something? The x50 was fine through this, and that was the first time something like that has happened.

  2. #2
    Old Timer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ohio
    Posts
    5,182

    Default

    Were you running the x50 and the v1 at the same time?

  3. #3
    Lead Foot
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    335

    Default

    Nope, I wasn't. When I had both on at the same time, the behavior was basically the same.

  4. #4
    Old Timer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ohio
    Posts
    5,182

    Default

    Was your v1 under the influence at the time?

    Any drugs?
    Smoking?
    Alcohol?


    I really dont know what it could be...

  5. #5
    Speed Demon
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    597

    Default

    Must of pick up some falses. Radar reflects and bounces off metal objects. I would say if it keeps acting up. It might need repair?

  6. #6
    Cheetah Rep
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    2,567

    Default

    Veri,
    I've noticed my V-1 has some strange "quirks" to it.
    It works well, but it does some odd stuff with band id, multiple signals that don't exist, etc.
    Here's the link. http://www.radardetector.net/V-1-doe...o-it-1396t.php

    I was noticing you were stopped (sitting in a parking lot) at the time.
    I almost wonder if the radar beams don't start bouncing around causing the rear antenna to pick things up, etc...
    I only came across this since i got a k band gun for some tests, but it has me curious, as to wether it is a hardware or software issue of sorts.
    Since i only have 1 radar gun, 1 V-1, and 1 8500 to compare, i don't have much else to go on.

  7. #7
    Cheetah Rep
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Phoenix, Arizona
    Posts
    2,567

    Default

    Veri,
    In case you didn't catch this thread, look here, it has some info about the V-1 and ka band.
    http://www.radardetector.net/%26quot...V-1.-1444t.php

 

 

Similar Threads

  1. Activity on CA 67 S
    By tjbender in forum Local & Regional Info
    Replies: 0
    Last Post: 01-06-2010, 10:38 PM
  2. Ka band activity using the XTR695
    By Whistler1 in forum Whistler
    Replies: 8
    Last Post: 03-23-2009, 01:02 PM
  3. Activity
    By ES13Raven in forum Radar Detectors - General
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2006, 07:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •